Adobe tasuta prooviperiood

Adobe kujunduskoolitustel osalemiseks on vajalik eelnevalt paigaldada endale tarkvara. Adobe pakub oma programmidele 7 päeva tasuta prooviperioodi, ajasta kursusel osalemine selle ajavahemiku sisse.

Prooviversioonide kasutamiseks tee järgnevat:

1. Registreeru Adobe Creative cloud lehel

Mine aadressile https://www.adobe.com/ee/creativecloud.html ja alusta tasuta prooviversiooni kasutamist. Adobe küsib sinult krediitkaardi andmeid ja loob sulle kasutajakonto aga ei võta tarkvara eest tasu, kui katkestad plaani enne 7 päeva täitumist.

2. Laadi alla Creative Cloud haldusprogramm

Haldusprogrammi leiad siit: https://www.adobe.com/ee/creativecloud/desktop-app.html

Haldusprogrammi tuleb alla laadida, käivitada ja sisse logida sama Adobe kasutajaga, mille tegid endale esimese sammu juures. Haldusprogramm võimaldab kasutada erinevaid Adobe tooteid. Klõpsa soovitud programmi juures TRY või START FREE TRIAL nuppu ja oota kui haldusprogramm paigaldab selle arvutisse.

Kui programm on alla laaditud, saad alustada selle kasutamist. Kui sa ei soovi tarkvara peale prooviperioodi lõppemist kuutasu põhiselt edasi kasutada, tühista kindlasti oma tellimus Adobe lehe kaudu (ei piisa sellest, kui eemaldad tarkvara arvutist). Õpetuse selleks leiad: https://helpx.adobe.com/manage-account/using/cancel-subscription.html

Kogu Creative Cloudi paigalduse õpetuse leiad ka Adobe kasutajatoe lehel siin: https://helpx.adobe.com/ca/download-install/using/download-install-trial.html

Distantsõppes edukaks osalemiseks

Digitaalne distantsõpe võib olla uus ja esmapilgul harjumatu viis õppimiseks. Esimest korda sellisest koolitusformaadist kuuldes võib tekkida arvamus, et distantsilt õppimine ei ole “päris”.

Võin sulle korduvate kogemuste najal kinnitada, et see ei ole nii ja grupiga distantsõpe on võrdväärselt edukas õpikogemus. Nõustun, et kohvipausid ei kujune meeleolukaks aga tarkused, mille järele koolitusele tuled, saad kuhjaga kätte.

Tahan väga kiita koolituse eest, nii heal veebikoolitusel pole ma varem osalenud – suurepärane õppematerjal neile, kes soovivad veebikoolitusi läbi viia. 

Kristi
Koolitus “kujundamine veebitööriistadega

… Kursus oli küll tehniline, aga stressivaba ning zoomiõppe formaat õigustas ennast igati. Pärast arutasime teiste osalejatega, et sellise teema puhul ongi sedavõrd hästi koostatud netikursus imselt parem ja efektiivsem, kui kontaktõpe …

Maarja
Koolitus “Videomontaaž Premiere’s”

… Kartsin ZOOMi versiooni veidike, aga ilmnes, et sedasi on just hea nokitseda ja oma arvutis proovimine on tegelikult mugavam kui klassiruumis võõras arvutis, lisaks jäävad programmid ja näidistööd arvutisse alles ning on seega alati kättesaadavad …

Kairit
Koolitus “Videomontaaž Premiere’s”

Oma õppevahendite (arvuti, ruum) eest pead distantskoolitusel hoolitsema ise ja kogu vajaliku eelinfo jagan enne koolitust varakult. Kui vajad abi arvuti seadistusel, võta ühendust enne koolituspäeva, nii saame tagada koolituse sujuva edenemise kõigile osalejatele.

Tarkvara ja õppematerjalid

Distantskoolitus toimub erinevate veebikeskkondade vahendusel, enne koolituspäeva palun veendu, et kõik vajalik on arvutisse paigaldatud ja töökorras. Palun ära jäta IT-tehniliste probleemide lahendamist koolituse ajale.

  • Loo kasutaja ja paigalda arvutisse Zoom. Zoomi seadete (settings) all saad kontrollida, kas veebikaamera ja mikrofon töötavad. Tee prooviks üks testikõne.
  • Registreeri kasutaja www.kera.ee lehel. Selle kaudu jagatakse kursuse õppematerjalid ja ühtlasi saab juhendaja signaali, et oled kursusel osalemas.
  • Kui juhendaja jagas veel mõnda õppekeskkonna linki, salvesta see brauseri järjehoidjatesse, et koolituspäeval leiaksid kerge vaevaga üles.

Koht õppimiseks, töövahendid

Hiire kasutamine kujunduskoolitustel on hädavajalik, ainult laptopi trackpadi kasutamisel jääd hätta. WordPressi ja veebitehnoloogiate koolitustel saad ka ilma hiireta edukalt hakkama. Blenderi koolitusel vajad hiirt, millel on rullik.


Palun kasuta kõrvaklappe. Nii kuuled paremini teisi osalejaid, kodune taustamüra ei püüa su tähelepanu ja mis kõige olulisem, teiste koolitusel osalejate jutt ei hakka neile tagasi kajama läbi sinu arvuti kõlarite ja mikrofoni.


Kui vähegi võimalik, kasuta välist juhtmega lisamikrofoni või mikrofoniga kõrvaklappe. See muudab sind oluliselt paremini kuuldavaks teistele osalejatele ja väldib ebameeldivat müra, mida tekib näiteks sülearvutil mikrofoniga rääkimise ajal klaviatuuri kasutamine.


Leia koolitusel osalemiseks mugav vaikne ruum, et saaksid ilma väliste segajateta (loe: lapsed, koerad, abikaasad ja kolleegid) segamatult keskenduda päevale. Ära unusta, et online õppes on sinu ümber toimuv sagin ka teiste koolitusel osalejate tähelepanu püüdev, seega sea ruum varakult valmis ja hoiata oma lähedasi, et vajad vaikset aega õppimiseks. Virtuaalses klassiruumis ootamatult osalev kutsikas on kindlasti elevust tekitav, küll aga viib ka teiste osalejate mõtted päeva teemadelt mujale.

Mugav tööasend kirjutuslaua taga aitab sul fookust hoida ja häälestab paremini õppimisele.


Kui vähegi võimalik, kasuta palun veebikaamerat. Distantsõppel on ülejäänud grupi liikmetel raske aru saada, kellega koos nad õpivad, kellega ideid jagavad. Hea õppimine toimub läbi dialoogi, kaamera kasutamine aitab seda soodustada. Sinu kaamerapilt aitab teistel õppes osaleda ja teiste pildid toetavad sind.


Kui kasutad sülearvutit ja sul on see lisavõimalus, ühenda arvuti külge väline lisamonitor. Nii saad ühel ekraanil hoida virtuaalset klassiruumi ja teisel ekraanil tööd kaasa teha. Nii on mugav õppida!

Mis on e-kursus?

Mis on e-kursus?

E-kursus on iseseisvalt läbitav digitaalne õppematerjal. Veebipoest ostu sooritamisel saad ligipääsu kera.ee kodulehel ettevalmistatud teemadele ja harjutustele. Võid neid materjale läbida omale sobival ajas ja kohas.

Millest koosneb e-kursus?

Igas peatükis on juhendaja poolt salvestatud video, selgitavad tekstimaterjalid ja vajadusel failid harjutuste kaasa tegemiseks. Juhendmaterjalile lisaks leiad iseseisvad ülesandeid ja teste, millega oma teadmisi kontrollida.

Kõik juhendaja salvestatud videod ja õppematerjalid on eesti keeles. E-kursusel kasutatavad kujundusprogrammid on inglise keeles, materjalides leiad tõlke enamkasutatud töövahenditele. E-kursusel võib olla viidatud välistele lisamaterjalidele, mis ei pruugi olla eesti keeles.

Kõik e-kursuse sisumaterjalid on koostatud silmas pidades kaasaegset õpikäsitust ja HITSA kvaliteedijuhiseid e-kursuste koostamiseks.

Mis juhtub, kui jään e-kursusel hätta?

Materjalid on koostatud lihtsalt ja arvestades ka baastasemel arvutikasutuse oskusi. Kui mõni materjal või instruktsioon ei ole arusaadav, võta julgelt ühendust juhendajaga ja ta aitab edasi probleemsest kohast e-kirja või skype vahendusel.

Kas ma võin juhendajalt lisaküsimusi küsida?

Jah, loomulikult! E-kursuse hinna sees on juhendaja tagasiside ja tugi raskuste korral.

Milliseid koolitusi saan läbida e-kursusena?

E-kursuste valik KERA lehel täieneb pidevalt. Hetkel on võimalik e-õppena läbida järgnevaid koolitusi:

E-kursus

Kujundamine veebitööriistadega

E-kursus! Õpi kujundama kodus endale sobival ajal.

Vaata koolitust

Canva abil kujundamine

Kujundamine tasuta veebipõhises programmis Canva. Sotsiaalmeedia graafika ja väiketrükise loomine.

Vaata koolitust


Vektorgraafika

Mis on vektorgraafika?

Vektorgraafika on arvutigraafika liik, kus kujundeid kuvatakse matemaatiliselt, kasutades kordinaatsüsteemi ja parameetreid kujundi kirjeldamiseks. Näiteks ristküliku joonistamiseks kirjeldatakse failis ära nurkade asukohad, nende vahele jäävad servad ja moodustuv pind. Ringi joonistamiseks on programmil vaja teada keskpunkti kordinaate ja ringi raadiust.

(veel …)

Diplomi kujundus

Ülesanne: palun kujunda omanäoline diplom koolituse sooritamise kohta. Kasuta julgelt kõiki seiniõpitud oskusi ja töövõtteid.

Lähteandmed:

Sinu diplom peab sisaldama:

  1. Koolitusasutuse logo (tee trace image funktsiooniga vektoriks)
  2. Etteantud tekste, formaat ja font on disaineri otsustada
  3. vabalt valitud taustamustrit või korduvaid elemente Pattern tööriista abil
  4. Ornamentikat/raami/ graafilist elementi, mis piirab diplomi serva

Kõik diplomi elemendid peavad olema vektorgraafikas. Kujundus on vaba teema, ole loominguline!

Inspiratsiooni leiad Googlest:

Tekstid diplomile

Tunnistus

Eesnimi Perekonnanimi

osales koolitusel

Vektorgraafika loomine ja toimetamine Adobe Illustratoriga

(kestusega 16 akadeemilist tundi)

Tunnistus nr. 5220

Koolitaja: Andres Jalak